POS Mediu
Lacul cuejdel

Bâtca Doamnei

Lacul Batca Doamnei , te situat la o altitudine de 325 metri si reprezinta un element important al orasului Piatra Neamt deoarece pe langa scopul de protectie, el ofera si privelisti minunate.
Prin Hotararea de Guvern 2151 din 30 noiembrie 2004, Batca Doamnei alaturi de lacurile Pangarati si Vaduri a fost declarat rezervatie naturala, fiind necesara monitorizarea parametrilor biotici si abiotici specifici, ce au condus la declararea acesteia. In acest sens, au fost realizate servicii de studii stiintifice si elaborare plan de management în cadrul proiectului, în cadrul proiectului MANAGEMENT PENTRU ARIILE NATURALE PROTEJATE LACUL PANGARATI SI LACUL VADURI, cod SMIS CSNR 16714.

Explorati resursele obtinute in cadrul proiectului

Recent, Lacul Bâtca Doamnei s-a transformat în locul ideal pentru iernatul păsărilor venite de pe culoarul de migraţie est-carpatic. Multe specii de păsări, cu multe exemplare, rămân aici datorită condiţiilor optime de iernat si hrană: egreta mare, lebăda, corcodel cu gât negru, corcodel cu gât roşu, ferestraş mare, ferestraş moţat şi ferestraş mic. Lacul oferă şi posibilitatea de a pescui fără taxă şi fără permis, aici găsindu-se ştiucă şi, mai rar, biban. La apă ajungi foarte uşor, de pe ambele maluri.

resurse

Resurse spatiale

Aplicatia Geoportal, asigura accesul la resursele spatiale specifice ariei protejate - Lacul Cuejdel.

viewer

Harti de distributie

Vizualizati hartile de distributie obtinute la nivelul ariei protejate - Lacul Cuejdel.

galerie

Galerie foto

Impartasiti experientele echipelor de experti in teren, accesand galeria foto.  

Proiect finantat prin POS Mediu, Axa prioritara 4 - "Implementarea sistemelor adecvate de management pentru protectia naturii."